Smashcourt tennisbanen vergen ander onderhoud dan de vertrouwde gravelbanen. Daar hebben we wat ervaring mee moeten opdoen. Ook de instructies van Arcadis bleken nogal eens tegenstrijdig. Inmiddels hebben we het onderhoud aardig in de vingers.

Ook smashcourt banen hebben onderhoud nodig. Na het spelen is het nodig om de banen te slepen. Als dat niet gebeurt ontstaan er sporen op de baan, waardoor de bal anders reageert dan verwacht. Dat is vervelend voor degenen die na jou komen tennissen.

De sleepnetten bleken te groot, waardoor er met name bij nat weer veel zand in bleef hangen. De onderhoudsploeg heeft kleine netten gemaakt, waardoor ze veel beter hanteerbaar zijn. Gebruik ze dus en laat de baan na gebruik netjes achter voor de volgende spelers.

Het groot onderhoud wordt als vanouds op donderdagmorgen uitgevoerd door de onderhoudsploeg. Zij halen met een hark de takken en bladeren van de baan. Indien nodig (na een vorstperiode) walsen ze de baan. Met een grove hark wordt het zand weer gelijkmatig over de baan verdeeld en tot slot worden ze met de sleepnetten nageveegd. Het spreekt voor zich dat tijdens dit groot onderhoud (op donderdag van 10.00 - 12.00 uur) er niet op de banen gespeeld kan worden.