Een vereniging heeft alleen bestaansrecht, indien de leden bereid zijn om zich voor hun vereniging in te zetten. Dat kan op vele manieren: als bestuurslid, als lid van een commissie, als vrijwilliger die een bardienst draait, als lid van het onderhoudsteam dat de banen in goede conditie houdt, als vrijwilligers tijdens het Badgastentoernooi enzovoort.

Vrijwilligerswerk geeft vaak veel voldoening, omdat je er waardering mee oogst en omdat het je in contact brengt met andere leden van de vereniging. Het geeft een goed gevoel, omdat je belangeloos wat voor anderen doet.

En voor jonge mensen geldt: je leert er iets van waar je later zeker profijt van hebt. In een veilige omgeving leer je, met steun van andere vrijwilligers om je heen, vaardigheden als organiseren, overtuigen, compromissen sluiten, jezelf in het openbaar presenteren etc.

Het is het teken van deze tijd: iedereen is druk, druk, druk! Werk, gezin, hobby's vergen veel tijd en energie. Als dan een bestuurslid van de LTC Domburg vraagt of je bereid bent om vrijwilligerswerk te doen is de eerste reactie al snel: nu niet.

Maar denk niet te snel dat je niets kunt bijdragen! Want iedereen heeft vaardigheden die hij of zij voor de vereniging kan inzetten en met een goede planning heeft iedereen wel tijd om iets voor de vereniging te betekenen.

Heb je een goed idee of wil je iets doen voor de vereniging? Stuur je e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er zijn genoeg vrijwilligerstaken te vervullen bij de Domburgse tennisvereniging. Hiervoor is een opgeld regeling opgesteld, zodat de leden de €20,- euro aan opgeld terug kunnen verdienen door vrijwilligerswerk te doen. Ook hebben we een opgavenformulier en  een werkbriefje uitgevoerde taken. De opgeld regeling en de twee formulieren vind je hier.